Axfood drar tillbaka mjölk

avAndreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

Axfood drar tillbaka sin mjölk med lång hållbarhet från märket Garant.

Enligt Axfoods presschef håller inte mjölken tillräckligt hög kvalité.

– Vad jag förstår har det på något vis kommit in vatten under produktionen, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood.

Garant är Axfoods egna märke och säljs bland annat hos Willys och Hemköp. Under fredagen hörde konsumenter av sig till dem och klagade på att deras mjölk med extra lång hållbarhet inte smakade som vanligt.

– Det här gäller standard- och mellanmjölken med extra lång hållbarhet. Den håller inte samma höga kvalité som vanligt. Men den är inte hälsofarlig utan den smakar inte riktigt som den borde, säger Claes Salomonsson.

Foto: Getty/Pressbild

Säljstopp

Det var tidigare under fredagen som mjölken återkallades och alla butiker i Sverige fick säljstopp.

– Jag vet inte hur mycket mjölk det handlar om men all försäljning är stoppad. Vi räknar med att butikerna kommer kunna sälja mjölken igen i början av nästa vecka, säger han.

Om det är så att några konsumenter har köpt mjölken tycker presschefen att man ska vända sig till den butik där man köpt den.

– Jag tror inte så många har hunnit handla mjölken, eftersom säljstoppet kom nu under fredagen. Men har man köpt mjölken kan man vända sig till sin butik eller vår konsumentkontakt, säger Claes Salomonsson.

Därför återkallas livsmedel i Sverige 00:35
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Axfood

AB Voice