Så gör du perfekta scones

3,5 (63 röster)

Enkla scones – nybakade och goda

avClara Öhrn

MAT & DRYCK

Duka upp med scones till frukost eller brunch.
Hembakta scones med god marmelad eller färskost ger en bra start på dagen.

Scones

Portioner: 8 stycken Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 2 krm salt

  • 50 gram smör

  • 2 dl mjölk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda samman mjöl, bakpulver, och salt.

  3. Skär smöret i kuber och lägg i mjölblandningen. Häll i mjölken.

  4. Arbeta snabbt ihop degen.

  5. Forma 8 runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  6. Picka bullarna med en gaffel.

  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10–15 minuter. Håll koll och ta ut när de blivit gyllenbruna.

  8. Låt svalna en stund på galler.

  9. Servera när de fortfarande är lite varma med smör, marmelad, färskost eller ost.

ARTIKELN HANDLAR OM