Så gör du snabb, god och enkel pizzasallad

Foto: Denis Poroy / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Thinkstock
Pizzasallad, krispigt och gott.
MAT & DRYCK

Den enkla pizzasalladen blir pricken över i. Fräsch och krispig kompletterar den pizzan perfekt.

Pizzasalladen har länge betraktas med lite misstro. Den där lite sladdriga och trötta vitkålssalladen med lätt stickig vinägersmak, kan den verkligen tillföra något? Ja visst kan den det. Ge den lite kärlek och tillred den enligt nedan och du får en frisk, krispig och god pizzasallad att väga upp pizzans ofta lite feta smaker.

Ingredienser

  • 500 g fint strimlad vitkål

  • 0,5 dl oliv- eller rapsolja

  • 1,5–2 msk vitvinsäger

  • salt och peppar

  • eventuellt lite pressad citron

Foto: Thinkstock
Strimla vitkålen fint.

Gör så här

  1. Strimla vitkålen med en mandolin eller en osthyvel.

  2. Blanda kålstrimlorna med olja och vitvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

  3. Om du knådar in ingredienserna för hand mjukas vitkålen upp lite extra. Eller så värmer du vinäger, olivolja, salt och peppar med 2 matskedar vatten och häller det sedan över vitklålsstrimlorna.

  4. En skvätt nypressad citronsaft är både gott och nyttigt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Kål