Matjessillpaj med lök och citron

Av Godare

(9)

Vad tycker du?

Matjessillpaj med lök och citron

Matjessill i paj låter kanske knasigt, men med det här receptet blir det riktigt gott med smak av dill, lagrad ost och citron. Kan sättas fram på midsommar-eller-julbordet och uppskattas av alla.

Sill i paj, javisst smakar det bra.

Ingredienser

Pajdeg med vete och grahamsmjöl

  • 2 dlVetemjöl
  • 1 dlGrahamsmjöl
  • 125 gmargarin eller smör
  • 2 mskriktigt kallt vatten

Fyllning

  • 1 Gul lök
  • 1 röd lök
  • margarin eller smör att steka i
  • 200 gavrunnen matjessill
  • 0,5 dlGräslök, finhackad
  • 0,5 dlDill, finhackad
  • Finrivet skal från 1 citron
  • 100 glagrad ost, riven

Äggstanning

  • 4 Ägg
  • 4 dlmjölk
  • Salt och peppar

Garnering

  • matjessill
  • dill

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Matjessillpaj med lök och citron

Ämnen