Foto: Ulrika Pousette
Gryta med fläskfilé, grädde och sambal oelek.

Festlig fläskfilégryta

4,2 (429 röster)

– Den här grytan är festlig bjudmat som inte tar speciellt lång tid att röra ihop, tipsar Jenny Warsén som skrivit boken ”Middagstipset”.

Recept från boken ”Middagstipset” av Jenny Warsén och Ulrika Pousette (foto), Bonnier Fakta.

Festlig fläskfilégryta

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 fläskfilé, à ca 500 g
  • smör, att stek i
  • 200 g philadelphiaost
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk rosépeppar, grovkrossad
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • salt och peppar
  • Garnering

  • rosépeppar, stött
  • färsk timjan
  • Till servering

  • kokt potatis, eller pasta
  • kokt sparris, kokta haricots verts eller kokta minimorötter

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ