Svampomelett med spenat

Smakrik och god svampomelett med spenat

avAftonbladet

Foto: Lilechka75 / iStockphoto
Svampomelett med spenat

Svampomelett är perfekt lunch eller som en lätt middag.
Det här receptet är supergott med ost och spenat.
Servera gärna med en god och matig sallad.

Svampomelett

Portioner: 4 Tid: 30 min

Ingredienser:

  • 8 ägg

  • 1 dl vatten

  • 100 gram smör

  • 600 g svamp

  • 2 schalottenlökar

  • 1 vitlöksklyfta

  • 100 g färsk babyspenat

  • 1 tsk torkad timjan

  • 1 msk vinäger

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Rensa och skär svampen i bitar. Hacka lök och vitlök.

  2. Smält hälften av smöret i en stekpanna.

  3. Stek svampen i smöret på medelhög värme så att den får en fin brynt yta. Tillsätt lök, vitlök och torkad timjan och stek löken mjuk, utan att den tar färg. Krydda med salt och peppar och en skvätt vinäger. Låt vinägern koka in. Ställ svampen åt sidan.

  4. Smält resten av smöret i en stekpanna. Vispa ihop ägg, vatten och salt och peppar.

  5. c

  6. Häll på spenaten när äggsmeten börjat stelna och toppa slutligen med den stekta svampen.

ARTIKELN HANDLAR OM
LÄS OCKSÅ