Foto: Ulrika Ekblom
Food pharmacys mangmums.

Egen glass på pinne – mangmums

4,7 (6 röster)

Hemgjord glass – doppa i mörk choklad och sprinkla på något gott och njut. Här är glassen som gör gott både i magen och för miljön. Recept ur Food pharmacys kokbok Näringsjägaren, Bonnier fakta, av Lina Nertby och Mia Clase.

Food pharmacys mangmums

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl cashewnötter, blötlagda i minst två timmar
  • 2 dl kokosmjölk, eller havregrädde
  • 10 färska dadlar, urkärnade
  • 1 tsk vaniljpulver
  • flingsalt, en nypa
  • 2 msk kallt kaffe
  • 100 g mörk choklad, minst 80 procent
  • Dekorationsförslag

  • frystorkade bär
  • kakaonibs
  • riven kokos
  • smält choklad
  • hackade nötter

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Efterrätt

Glass