Foto: SARA RINGSTRÖM
Sötpotatis- och getostpaj

Sötpotatis- och getostpaj

5 (1 röst)

Sötpotatis- och getostpaj som är ett gott alternativ till västerbottenpajen till kräftskivan. Den krämiga konsistensen av potatisen och osten gör denna paj till en favorit.

Ett recept av Lotta Voltaire

Sötpotatis- och getostpaj

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g margarin, eller smör (kallt)
  • 2 msk vatten, kallt
  • Fyllning

  • 1 ask bladspenat
  • 1 gul lök, hackad
  • olja, till pannan
  • 2 sötpotatis, skalade och skivade
  • 200 g getost, smulad
  • Äggstanning

  • 4 ägg
  • 40 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Pajrecept

Recept

MER OM MAT & DRYCK