Aprikosgranité med champagne och mandelsticks

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Aprikosgranité med champagne och mandelsticks

Aprikosgranité – granité är en italiensk isglass, eller smaksatt is. Här är en lyxig variant med champagne och aprikos. Passar framför allt fint som final på en kryddstark middag.

Recept av OS-konditorn Per Olsson.

Aprikosgranité med champagne och mandelsticks

Ingredienser

Aprikosgranité och drink

  • 1 flaskaaprikosjuice, ca 5 dl
  • 4 martiniglas, eller liknande
  • 1 dlSocker
  • 1,5 dlVatten
  • 8 torkade aprikoser
  • 4 dlchampagne

Mandelsticks

  • 50 gSmör
  • 0,5 dlflorsocker
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 0,5 äggvita
  • 0,75 dlmjöl
  • 0,5 dlflagad mandel

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Aprikosgranité med champagne och mandelsticks