Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Havtorn till inlagd sill eller zucchini ger en exotisk touch till vegansk sill.

Så gör du vegansk ”sill”

5 (1 röst)

Få att få rätt konsistens och smak på vegansk ”sill” gravar man först zucchinin över nat­ten, innan man blan­dar den med vald smak­ sätt­ning.
Testa gärna havstornszucchini!

Recept ur boken ”Niklas Jul” (Triumf förlag), Foto: Heléne Pe, Wolfgang Kleinschmidt.

Havtornszucchini

arrow downarrow up
  • Grundrecept gravad zucchini

  • 3 zucchini
  • 3 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 kvistar färsk dill, hackade
  • 1 krm kryddpeppar, mald
  • Grundrecept ättikslag

  • 0.5 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • Havtornszucchini

  • 0.5 sats gravad zucchini
  • 2 dl grundrecept ättikslag
  • 1 dl havtornsbär
  • 0.5 dl pepparrot, riven
  • 1 silverlök, skivad

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM