Middagstips

Foto: Nathan Schacherer
Spenatpasta med pesto

Pasta pesto med spenat

5 (1 röst)

Pasta pesto är en enkel och snabb vardagsrätt för vilken eftermiddag som helst. De flesta ingredienser är sådana man ofta redan har hemma i köket. – Jag brukar göra pasta peston som den är ena dagen och använda det som blir över i en kall pastasallad dag två, tipsar Aftonbladets matredaktör Johan Gunnarsson.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 dl cashewnötter
  • 0.5 citron, saften
  • 1 näve basilika
  • 0.5 dl mjölk, växtbaserad
  • 1 dl pastavatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 liten riven vitlök
  • 175 g spenat, färsk
  • Till servering

  • cocktailtomat
  • solrosfrön

Gör så här

avJohan Gunnarsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pesto