Foto: EMMA MATTSSON
Mandeltårta.

Italiensk mandeltårta

Bli först med att rösta!
Publicerad:

Italiensk mandeltårta – Paolo Robertos härliga tårta med söt vaniljkräm och knapriga mandelspån passar perfekt till fester och tillställningar, inte minst som ett läckert avslut på ett julbord. Dekorera med en julblomma eller en fin kvist för extra julkänsla.

Torta di mandorle

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Tårtbotten

  • 3 dl sötmandel
  • 1.5 dl socker
  • 6 äggvitor
  • Kräm

  • 1.5 dl vatten
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 äggulor
  • 0.5 dl florsocker
  • 375 g smör, osaltat
  • 1.5 msk vanillinsocker
  • Fyllning

  • 1.3 dl sötmandel
  • 1.5 dl socker
  • Topping

  • 50 g mandelspån, rostade

Gör så här

avFreja Scott

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Paolos mat

Recept

Efterrätt

Julbak

Kakrecept

MER OM MAT & DRYCK