Uppgraderade bortglömda bakverket: ”Sen spårade det ur”

avChristina Nordh

Publicerad:
Uppdaterad:

Vad gör man när man har för mycket deg?

Jo, en uppgradering av ett bortglömt bakverk.

Robotdammsugaren har blivit en storsäljare.

Det är på Östgöta Wienercafé i Falköping uppdateringen gjordes. Kaféet drivs av Peder Eng och hans sambo Pernilla Andersson sedan 2009.

– Vi satt och spånade. Man gör ju dammsugare på kaksmulor. Och vi hade så mycket smet över att vi skulle kunna göra något nytt. Då sa min sambo: ”Man kanske skulle kunna göra några runda puckar?”. Och då sa jag: ”Nej, men robotdammsugare heter det väl då, i så fall”, säger Peder Eng.

”Spårade ur på Facebook”

– Då gjorde vi det och sedan la vi ut det på vår Facebook – och sen spårade det ur. Delningarna på Facebook blev ju ganska många. Det är uppe i 2.300 delningar nu och 549 kommentarer. Det är med lätthet den största spridning vi har haft hittills.

Det var i fredags. Hundra robotdammsugare gick åt i ett nafs och Peder och Pernilla bakade en ny omgång på ytterligare hundra. Av dem finns nu bara sex kvar.

Hur många vanliga dammsugare säljer ni per dag?

– Vi är glada om vi säljer fem. Det är inte direkt någon storsäljare, om man säger så.

Så vad händer nu, nu måste ni sätta igång och göra fler?

– Ja, i kväll när barnen har gått och lagt sig så ska min sambo göra smörkräm så att jag kan göra smeten i morgon. Så någon gång vid lunch finns det några hundra till.

Har ni produktutvecklat fler bakelser?

– Ja, vi hade en ganska stor spridning förra julen när vi hade kalendergrisar i marsipan. Avlånga grisar med adventskalendrar, vi sålde nog en 400 av dem. Vi sålde också på postorder, vi fick förfrågningar från hela Sverige, Finland och Norge.

Vad säljer ni normalt sett av den vanliga marsipangrisen?

– Dem kanske vi säljer 50 av.

Har ni planer på fler uppgraderingar?

– Ja, vi funderar nu när det här skenade iväg. Men det är inget färdigt, vi har nog med att göra med att göra robotdammsugare.

Foto: Privat.
Peder Eng och Pernilla Andersson fick en idé när de hade för mycket deg över. Resultatet: robotdammsugare.
Foto: Privat.
Här är städerna med flest Michelinstjärnor 00:46
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Bakning

Falköping

MER OM MAT & DRYCK