Foto: Thinkstock
Äppelkaka med crunch på toppen.

Äppelkaka med knaprig topping

3,1 (134 röster)

Äppelkaka extra allt – toppa äppelkakan med smuldeg, det blir otroligt gott.

Äppelkaka med crunch

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 0.5 msk kanel
  • 1.5 tsk flingsalt
  • kaneläpplen

  • 2 äpplen
  • 1 msk kanel
  • 1 msk socker
  • 1 msk citron, pressad saft
  • äppelkaka

  • 1 msk smör, till formen
  • 2 msk ströbröd, till formen
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Bakrecept

Recept

Pajrecept

Efterrätt