Foto: David Loftus/Happy food
Socca - kikärtspannkaka med ruccola, peccorino, olivolja.

Socca - kikärtspannkaka

4 (23 röster)

Här serverar kocken Niklas Ekstedt ”socca” – kikärtspannkakor. Pannkakor – på ett nytt, nyttigt och klimatsmart sätt. Recept från hans bok ”Happy food”. Kan serveras både med matigare och sötare ingredienser som dessert.

Socca - kikärtspannkaka med ruccola, peccorino, olivolja

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 4 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 250 ml vatten
  • 1 knippe ruccola
  • 100 g pecorinoost
  • 0.5 krm svartpeppar, nymalen
  • 2 msk olivolja, till servering

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM