Foto: Thinkstock
Sashimi

Sashimi – fräscht, snabbt och gott

4 (1 röst)

Sashimi – skär tunna skivor av lax, tonfisk eller annan god fisk rullade i rostade sesamfrön. Doppa laxen i sesamdressing och njut. Fisken ska vara fryst minst två dygn innan den tinas och äts rå.

Sashimi

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g lax, gärna salamlax
  • 4 msk sesamfrön
  • Sesamdressing

  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 msk rapsolja, eller olivolja
  • 2 msk risvinäger
  • 1.5 msk sesamolja
  • 2 msk honung
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • Srirachamajonnäs

  • 2 msk srirachasås
  • 1 dl majonnäs
  • Servera med

  • 4 tsk wasabi
  • 1 dl gari (picklad ingefära)
  • 8 st salladsblad
  • 0.5 gurka

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Laxrecept

MER OM MAT & DRYCK