Foto: Stefan Edetoft
Rödbetor med yoghurt och getost

Rödbetor med yoghurt och getost

4,8 (5 röster)

Rödbetor med yoghurt och getost. Ta en genväg och köp hem färdigkokta rödbetor eller koka klart betor dagen innan. Bred ut krämig tjock yoghurt i botten av fatet. Tillsammans med getost, valnötter och en smaskig vinägrett balanserar det rätten. Recept ur kokboken Vego på 15 minuter av Maria Zihammou.

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 500 g rödbetor, medelstora förkokta
  • 50 g valnötter
  • 200 g chèvre
  • Dressing

  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk rosmarin färsk , finhackad
  • 1 msk honung, flytande
  • flingsalt
  • peppar
  • 2 dl yoghurt, tjock

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

MER OM MAT & DRYCK