Rispuffstårta med choklad och punsch
– Redan som barn lekte jag med olika smaker. När mina kompisar valde vanilj- och jordgubbsglass så tog jag ägglikör och romrussin, berättar Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult.
– Ett av mina starkaste smakminnen från öa är när vi syskon fick en rejäl skopa vaniljglass med lite punsch på. Så enkelt, men så otroligt gott. Även i den här tårtan tar jag med flingsalt, så att det blir en fin brytning mot det söta i punschen och den vita chokladen.
Ingredienser
Botten
- 60 gMörk choklad
- 2 tskRapsolja
- 4 dlrispuffar
- 1 dlkokosflakes
- 1 Flingsalt, nypa
Chokladbavaroise
- 3 bladgelatin
- 1,75 dlvispgrädde
- 1,75 dlmjölk
- 0,5 dlströsocker
- 4 äggulor
- 1 tskvaniljpasta
- 130 gMörk choklad
- 1 nypasalt
Vit chokladmousse
- 2 bladgelatin
- 3 dlvispgrädde
- 200 gVit choklad
- 3,5 mskÄggula
- carlhamns flaggpunsch