Korv med chili-topping
Ju mer desto bättre. Toppa korv och bröd med kryddigt god chorizochili, krämig ärtguacamole och en klick aiolimajonnäs. Här pratar vi riktiga smakexplosioner signerade Jävligt gott-bloggaren Gustav Johansson.
Ingredienser
Chorizochili
- 300 gVegofärs
- 1 Gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 chipotlechili, torkad eller chipotlepulver
- 1 mskTomatpuré
- 1 mskmald spiskummin
- 2 tskpaprikapulver
- 1,5 mskrökt paprikapulver
- 1,5 msktorkad oregano
- 2 tskTorkad timjan, torkad
- 6 kryddnejlikor
- 0,5 dlbbq-sås, söt och rökig
- 1 mskgrönsaksfond, mörk
- 1 mskSoja, japansk
- 2 dlVatten, cirka
- 1 tskLimesaft
- Salt och peppar
- Rapsolja, till stekning
Till servering
- 8 grillkorv, vegetariska
- 8 korvbröd, stora
Ärtguacamole
- 3 dlgröna ärtor
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tskmald spiskummin
- 0,5 mskolivolja
- 1 Lime, saften
- 1 krukakoriander
- 0,5 rödlök
- 1 stTomat
- Salt och peppar
Aiolimajonnäs
- 6 mskkikärtsspad
- 5 dlolivolja, cirka
- 2 tskDijonsenap, eller efter smak
- 2 mskcitronsaft, eller vitvinsvinäger. Eller mängd efter smak.
- Salt och vitpeppar
- 2 vitlöksklyftor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 recept