Foto: Eva Hildén
Sesambollar med kycklingfärs

Sesambollar med kycklingfärs

4,3 (3 röster)

Sesambollar med kycklingfärs. Blanda mixade bönor med kycklingfärsen och hylla sesamfröet på alla upptänkliga sätt. Recept ur ”Köttälskarens nästan vegetariska kokbok” av Eva och Matts Hildén, Mondial förlag.

Sesambollar med kycklingfärs

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 250 g kycklingfärs
  • 380 g stora vita bönor
  • 1 röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 dl riven ost, lagrad
  • 1 ägg
  • 1 msk sesamfrö, rostade
  • 2 msk fisksås
  • 0.5 dl mynta, finhackad
  • 0.5 dl koriander, finhackad
  • 400 g risnudlar
  • 3 morötter, gärna olika färger
  • 4 salladslökar
  • 1.5 msk sesamolja
  • smör , eller olja till stekning
  • Sesamsås

  • 0.5 dl tahini (sesampasta), med salt
  • 0.5 dl jordnötssmör, med salt
  • 1 dl vatten, hett
  • 1 msk sweet chilisås
  • 0.5 msk soja, japansk
  • 0.5 msk fisksås
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • Till servering

  • 250 g broccoli
  • koriander, färsk

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM