Foto: MAGNUS SANDBERG
Grillad fisk - enklare än du tror. Servera med rödbetor och vitlökskräm.

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

4,5 (10 röster)
Publicerad:
Uppdaterad:

Grillad fisk är ett måste på resan till medelhavet.
Testa att göra det hemma på grillen – det är enklare än du tror.
Det här receptet innehåller vit fisk, rödbetor och vitlök, vilket blir en fantastisk smakkombination.

Tips!

Fråga gärna om hjälp i fiskdisken när du ska välja fisk. De har mycket kunskap om vilka fiskar som passar bra att helgrillas. I det här receptet använder vi vit medelhavsfisk men det går lika bra med en svensk fisk, varför inte testa röding till exempel?

Glöm inte heller att be personalen i fiskdisken att rensa fisken om du vill slippa det.

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg hel fisk, till exempel dorade eller havsaborre
  • 600 g rödbeta
  • 100 g smör
  • 1 hel vitlök, färska
  • olivolja
  • dill
  • 2 vårlök
  • 1 citron

Gör så här

avAftonbladet

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Grillning

Fiskrecept

MER OM MAT & DRYCK