Foto: Stefan Wettainen
Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm.

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

Bli först med att rösta!

Starkt, gott och mättande. Servera tempehn med fräsch tabbouleh och smakrik bönkräm.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 400 g tempeh
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk kummin, ej spiskummin
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 msk oregano, torkad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk rapsolja
  • svartpeppar, rikligt
  • Grönkålstabbouleh

  • 4 dl mathavre
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 3 tomater
  • 150 g sockerärter
  • 1 kruka mynta
  • 200 g grönkål, färsk
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1.5 msk olivolja
  • 1.5 citron, pressade saften
  • salt och svartpeppar
  • Bönkräm

  • 380 g cannellinibönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 0.5 citron, pressade saften
  • salt och svartpeppar

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MAT & DRYCK