Påsktårta med passion och marängkycklingar

Av Godare

(51)

Vad tycker du?

Påsktårta med passion och marängkycklingar

En tårta som garanterat lockar fram några leenden i påsk. Gulliga marängkycklingar pryder denna Sable Breton-botten med hasselnötter och passionkräm.

Påsktårtan är skapad av Ått Padtum Söderström, Årets bagare 2017.

Tips: Använd en köksvåg för att få bästa resultat!

Påsktårta med passion och mango

Ingredienser

Passion eller mangokräm

  • 125 gmjölk
  • 125 gpassionsjuice, (från färsk passionfrukt, som silas genom ett durkslag så ni får bort kärnorna från frukten)
  • 0,5 vaniljstång
  • 60 gströsocker
  • 60 gäggulor, (1 äggula = ca 20 g) OBS! spara äggvita till maräng.
  • 15 gmaizena
  • 25 gSmör, mjukt

Sable Breton-botten med hasselnötter

  • 100 gSmör
  • 95 gSocker
  • 2 gSalt
  • 20 gÄggula
  • 5 gBakpulver
  • 135 gVetemjöl
  • 20 gHasselnötter, (kan bytas ut mot hackad mandel)

Små kycklingmaränger

  • 100 gäggvitor
  • 100 gströsocker
  • 100 gFlorsocker
  • choklad, till dekoration

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Påsktårta med passion och marängkycklingar