Enchiladas – gott alternativ till tacos
Enchiladas är perfekt att bjuda på när fredagens tacos börjar kännas uttjatat. Rullarna kan varieras i oändlighet, här är ett kryddigt recept med köttfärsfyllning.
Ingredienser
- 1 mskolja
- 500 gPasserade tomater
- 1 tskSambal oelek, (eller två för hetare smak)
- 1 tskSalt
- 1 mskoregano
- 2 tskLökpulver
- 1 tskVitlökspulver
- 1 tskSpiskummin
- Peppar, några varv med kvarnen
- 500 gNötfärs
- Salt och peppar
- 150 gRiven ost
- 8 tortillabröd, majs eller vete
Till servering
- 0,5 isbergssallad
- 150 gmajskorn
- 1,5 dlgräddfil
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.