Foto: Anna Huerta
Fina musslor med pasta och krämig blandning.

Paolos pasta med musslor

Bli först med att rösta!

– I Sverige har vi väldigt fina musslor som vi använder alldeles för lite i vår matlagning. Här kommer en elegant pastarätt som är lite extra spännande tack vare den krämiga blandningen av bland annat mandel, vitlök och persilja, tipsar Paolo Roberto.

Recept ur boken Paolo Robertos italienska kök - mat från gudarnas stig (Bonnier Fakta) Foto: Anna Huerta.

Pasta med musslor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 0.5 l vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 stjälkar persilja
  • 3 vitlöksklyfta, lätt krossade
  • 1 nypa svartpeppar
  • 3 skiva lantbröd
  • olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 dl sötmandel, hackad
  • 0.5 dl persilja, finhackad (att garnera med)
  • 400 g mezzi paccheri

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM