Banh mi-pizza från Philly
Här har den klassiska vietnamesiska mackan Banh mi förvandlats till en pizza. Hemligheten till smaksensationen? Den spännande kombon av knaprig baguette, syrliga grönsaker, chili och koriander.
Recept ur ”Maten, livet och samtalen runt köksbordet” av Ebba, Amy och Helen von Sydow.
Ingredienser
- Pizzabotten Vete, valfri
- banh mi-sås, se recept nedan
- snabbpicklade morötter och rödlök, se recept nedan
- 0,5 gurka, medelstor (eller två persiska minigurkor)
- 1 dlKoriander, hackad och färsk
- Chiliflakes, en nypa
Banh mi-sås
- 2 tskRisvinäger
- 2 tskHonung, flytande
- 2 tskSesamolja
- 2 tskSojasås, japansk eller kinesisk
- 2 tskHoisinsås
Snabbpicklade morötter och rödlök
- 2 dlRödvinsvinäger
- 2 dlVatten
- 2 mskströsocker
- 2 tskflingsalt
- 3 Morötter, medelstora
- 0,5 rödlök