Foto: Susanna Blåvarg
Brynt smörglass

Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag

5 (3 röster)

Krämig brynt smörglass under ett krispigt täcke av Dulcey-choklad och cornflakes. Serveras med en frisk hallon- och citronverbenadipp. Recept av prisbelönta kocken Jimmi Eriksson.

Tiden är för tillagningen, frystid tillkommer.

Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag och dipp på hallon och citronverbena

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 150 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 2.5 dl grädde
  • 8 äggulor
  • 2 dl rårörsockerdl
  • Dulcey-överdrag

  • 500 g vahlrona dulcey, eller vit choklad av bra kvalitet
  • 150 g kakaosmör
  • 200 g cornflakes, krossade
  • Hallondip

  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk citron, pressad saft
  • 100 g hallon
  • 1 tsk citronverbena, hackad, eller mynta

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM