Vegansk viltgryta med potatismos och lingon
Testa matbloggaren Gustav Johanssons veganska viltgryta med potatismos och lingon, kryddad med timjan, rosmarin och torkade enbär. ”Jag använder knaperstekt ostronskivling och strimlat vegokött för att simulera texturen i renskav”, säger han.
Ingredienser
- 300 gvegokött, typ oumph
- 250 gostronskivling
- 1 Gul lök
- 2 tskTimjan, och/eller rosmarin, torkad eller färsk går lika bra
- 10 torkade enbär
- 1 msksvartvinbärsgelé
- 1 mskgrönsaksfond, mörk
- 2 tskkinesisk mörk soja
- 2 dlhavregrädde
- Rapsolja, att steka i
- Salt och svartpeppar
Potatismos
- 1 kgmjölig potatis
- 1,5 dlhavregrädde
- 2,5 mskKallpressad rapsolja, eller veganskt smör
- 1 krmmald muskot
- Salt och vitpeppar
Stekt svartkål
- 250 gSvartkål (hackad)
- 0,5 citron, juicen
- 2 mskRapsolja
- Salt och svartpeppar
Till servering
- rårörda lingon
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 recept