Clafoutis med körsbär och mandel

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Clafoutis med körsbär och mandel

Fransmännens ugnspannkaka är givetvis mer raffinerad än vår. De gör den på grädde, mandel och körsbär – alltid en lyckad kombination. Recept ur ”Morbergs Bakficka” av Per Morberg.

Clafoutis är fransosernas motsvarighet till vår ugnspannkaka.

Ingredienser

  • 500 gkörsbär
  • 50 gSötmandel
  • 0,5 dlVetemjöl
  • 0,75 dlströsocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 Lime, det rivna skalet
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggulor

Till garnering

  • Florsocker och mandelspån

Servering

  • 3 dlvispad grädde

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Clafoutis med körsbär och mandel