Smörgåstårta med kyckling och caesardressing

Smörgåstårta med kyckling och caesardressing

3,8 (12 röster)

Smörgåstårta med kyckling och caesardressing – Vårig smörgåstårta med grillad kyckling, bacon och caesardressing. Skivor av mildrökt kyckling
eller kalkon, gurka och ärtskott skapar en fräsch dekoration. Recept ur Smörgåstårtor och smörrebröd av Birgit Nilsson Bergström.

Smörgåstårta med kyckling och caesardressing

  • Ingredienser

  • 4 landgångsbröd
  • Fyllning 1 (till två lager)

  • 300 g grillat kycklingkött
  • 150 g bacon
  • 1 dl caesardressing, eller mer
  • 0.5 endiv, tunt skivad
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • Fyllning 2 (till ett lager)

  • 1 dl yoghurt, naturell
  • 50 g ädelost, riven
  • 0.5 endiv, tunt skivad
  • salt och peppar
  • Garnering

  • 1.5 dl yoghurt, naturell
  • salladsblad
  • endive, det gröna på den
  • 6 skivor rökt kyckling, eller kalkonkött
  • gurkskivor
  • ärtskott
  • parmesanflagor

Gör så här

<div data-tipser-pid="5eba4560c6c04b00018e44ee" data-tipser-view="compact"></div>

Följ ämnen i artikeln