Smörgåstårta med kyckling och caesardressing
Smörgåstårta med kyckling och caesardressing – Vårig smörgåstårta med grillad kyckling, bacon och caesardressing. Skivor av mildrökt kyckling
eller kalkon, gurka och ärtskott skapar en fräsch dekoration. Recept ur Smörgåstårtor och smörrebröd av Birgit Nilsson Bergström.
Smörgåstårta med kyckling och caesardressing
Ingredienser
- 4 landgångsbröd
Fyllning 1 (till två lager)
- 300 g grillat kycklingkött
- 150 g bacon
- 1 dl caesardressing, eller mer
- 0.5 endiv, tunt skivad
- 0.5 dl riven parmesanost
Fyllning 2 (till ett lager)
- 1 dl yoghurt, naturell
- 50 g ädelost, riven
- 0.5 endiv, tunt skivad
- salt och peppar
Garnering
- 1.5 dl yoghurt, naturell
- salladsblad
- endive, det gröna på den
- 6 skivor rökt kyckling, eller kalkonkött
- gurkskivor
- ärtskott
- parmesanflagor
Gör så här
<div data-tipser-pid="5eba4560c6c04b00018e44ee" data-tipser-view="compact"></div>