Foto: Lena Granefelt
Frasig friterad aubergin på tacosen.

Friterad aubergin med kryddstekta kikärtor – taco style

Bli först med att rösta!

Fredagstacos i all ära, men till sist kan smakerna kännas lite för förutsägbara. Prova den här med friterad aubergin i stället, en solklar smakvinnare.

Recept ur boken ”Gröna linjen” (Ordfront förlag) av Alice Knutas och Linn Lundberg. Foto: Lena Granefelt.

Friterad aubergin med kryddstekta kikärtor – taco style

arrow downarrow up
  • Friterad aubergine

  • 1 l vatten
  • 0.5 dl salt
  • 1 aubergine
  • 1 l frityrolja
  • 0.5 dl maizena
  • 2 msk mald svartpeppar
  • 2 lime, skalet
  • salt, efter smak
  • Kryddstekta kikärtor

  • 1 burkar kikärtor
  • 2 msk neutral olja
  • 1 msk kanel
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 msk mejram
  • salt, efter smak
  • Marinerad rödkål

  • 0.3 rödkålshuvud
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 lime, saften
  • 2 tsk socker
  • salt, efter smak
  • Harissasås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk harissa
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 dl tomater krossade
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt
  • Tahinisås

  • 2 dl tahini (sesampasta)
  • 1 citron, saften
  • 1 vitlöksklyfta, skalad
  • 1.5 dl vatten
  • salt
  • Till servering

  • tortillabröd
  • inlagd majrova, eller andra favorittillbehör

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept