Tofuklämmor

avAftonbladet

Foto: Stefan Wettainen
Tofuklämmor – lätt att göra i förväg.

Tofuklämmor – enkelt och gott som stärker mellan träningspassen.

Recept från boken ”Vego i världsklass”, av Linda Bakkman, Gustav Johansson och Anna Richert (Norstedts).

Tofuklämmor

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 230 g rökt tofu

  • 2 salladslökar

  • 1 burk stora vita bönor à 380 g

  • 1 krm liquid smoke

  • 4 msk pepparrot på tub

  • 0,5 citron, saften

  • 50 g rucola

  • ev 1–2 msk vatten

  • salt och svartpeppar

  • 6 mjuka tunnbröd

Gör så här: 

  1. Riv tofun på den grova sidan av ett rivjärn. Strimla salladslöken tunt.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Blanda bönor, liquid smoke, pepparrot och citronsaft. Vänd ner salladslök, tofu och rucola. Häll i lite vatten om det blir för tjockt och svårt att röra runt. Smaka av med salt och peppar tills du är nöjd.

  3. Bred rikligt med röra på varje tunnbröd och rulla ihop.

ARTIKELN HANDLAR OM