Savoykål med kokt potatis och pepparrot

avAftonbladet

Foto: Lennart Weibull
Savoykål med kokt potatis och pepparrot

Savoykål med kokt potatis och pepparrot. Det här kan vara det snabbaste och godaste tillbehöret som sätter guldkant på vardagmaten.

Recept från Mathias Dahlgrens ”Kokbok för grå dagar” (Bonnier Fakta).

Savoykål med kokt potatis och pepparrot

Antal: 4 portioner

  • 500 g potatis med skal av en mindre sort

  • 1/2 savojkålshuvud

  • 100 g färsk pepparrot

  • 50 g smör

  • 1 ekologisk citron, tvättad

  • salt

  • nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med att koka potatisen i saltat vatten. Häll av kokvattnet. Ansa och skär kålen i grova bitar. Koka upp saltat vatten i en stor kastrull och förväll kålen i 2 minuter. Häll av kokvattnet.

  2. Skala pepparroten. Smält smöret i en stor kastrull och vänd ner potatis och kål. Krydda med salt och peppar. Lägg upp på ett serveringsfat och raspa citronskal och pepparrot över.

  3. Det här är ett gott tillbehör till det mesta. Prova gärna till stekt fläskkotlett eller en smörstekt bit fisk.

ARTIKELN HANDLAR OM