Snabb hemgjord falafel med chimichurri
Falafel med det här enkla receptet behöver du inte komma ihåg blötläggningen – burkvarianten funkar alldeles utmärkt för att få en kryddig och smakrik falafel. Serveras med en krämig chimichurri gjord på avokado. En god vegetarisk middag för alla.
Recepten från ”Vardagsvego för alla” av Sofia von Porat, Tukan förlag.
Ingredienser
Falafel
- 4,75 dlkikärter, kokta på burk
- Koriander, en stor näve (med stjälk)
- Bladpersilja, en stor näve (med stjälk)
- 1 vitlöksklyfta
- 1,5 mskOlivolja, olivolja
- Citronsaft, en skvätt
- 0,5 tskSalt
- 2 mskVetemjöl
- Panko ströbröd, att vända falafeln i
- olja, att steka i
Chimichurri på avokado
- 3 Avokado, urgröpta och urkärnade
- färsk koriander, en halv näve
- Bladpersilja, en halv näve
- 1 grön chili, urkärnad och fint hackad
- 1 Lime, saften
- 2 vitlöksklyftor, krossade
- 1,5 mskvit balsamvinäger
- Salt och peppar, efter smak
- 0,5 dlOlivolja