Niklas Ekstedts kryddiga revbensspjäll

Av Godare

(2)

Vad tycker du?

Niklas Ekstedts kryddiga revbensspjäll

Julbordets viktigaste för många är revbensspjäll.
Den knäckigt kryddiga glazen är fantastisk, tipsar kocken Niklas Ekstedt.

Julbordets revbensspjäll har fått en passande glaze med knäckig, kryddig smak.

Ingredienser

  • 1,5 kgRevbensspjäll, tunna
  • Salt och peppar

Glaze

  • 150 gKatrinplommon
  • 2 rödlökar, skivade
  • 1 apelsin, skalad och skuren i bitar
  • 1 dlSoja
  • 2 mskingefära, riven
  • 1 röd chili, urkärnad och skivad
  • 5 äpplen, syrliga (skalade och rivna)
  • 1 tskKanel, mald
  • 1 tskKardemumma, mald
  • 1 tsksenapsfrön, hela
  • 2 lagerblad
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 0,5 dlÄttiksprit
  • 1 chili, t ex chipotle (rökig och delad)
  • 3 dlRött vin
  • 1 dlSocker
  • 1 dlHonung
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 0,5 dlvinäger

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Niklas Ekstedts kryddiga revbensspjäll

Ämnen