Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Julbordets revbensspjäll har fått en passande glaze med knäckig, kryddig smak.

Niklas Ekstedts kryddiga revbensspjäll

Bli först med att rösta!

Julbordets viktigaste för många är revbensspjäll.
Den knäckigt kryddiga glazen är fantastisk, tipsar kocken Niklas Ekstedt.

Revbensspjäll

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 1.5 kg revbensspjäll, tunna
  • salt och peppar
  • Glaze

  • 150 g katrinplommon
  • 2 rödlökar, skivade
  • 1 apelsin, skalad och skuren i bitar
  • 1 dl soja
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 röd chili, urkärnad och skivad
  • 5 äpplen, syrliga (skalade och rivna)
  • 1 tsk kanel, mald
  • 1 tsk kardemumma, mald
  • 1 tsk senapsfrön, hela
  • 2 lagerblad
  • 5 vitlöksklyftor, rivna
  • 0.5 dl ättiksprit
  • 1 chili, t ex chipotle (rökig och delad)
  • 3 dl rött vin
  • 1 dl socker
  • 1 dl honung
  • 0.5 dl farinsocker
  • 0.5 dl vinäger

Gör så här

avAftonbladet

Recept ur boken ”Niklas Jul” (Triumf förlag), Foto: Heléne Pe, Wolfgang Kleinschmidt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2018

Jul

Julmat

Recept