Stekt laxfilé med fräsch citrussallad

4 (1 röst)
Foto: Thinkstock
Stekt laxfilé med fräsch citrussallad.

avNina Kindbro

MAT & DRYCK

Stekt laxfilé med fräsch citrussallad. Servera den goda laxen på en bädd av sallad, blodapelsin och oliver.

Stekt laxfilé – med fräsch citrussallad

Antal: 4 portioner Tid: 30 minuter

Ingredienser:

  • 4 portioner bulgur eller quinoa

  • 600 g laxfilé

  • olja att steka i

  • salt och peppar

  • 1 kruka sallad

  • 1 blodapelsin

  • 0,5 gurka

  • 1,5 dl svarta oliver

Vinägrett:

  • 1 msk vit balsamvinäger

  • 2 msk olivolja

  • 1 tsk flytande honung

  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Koka bulgur eller quiona enligt instruktionerna på förpackningen.

  2. Strimla salladen, skala och skiva blodapelsinen, skiva gurkan och halvera den och dela oliverna i två delar. Blanda runt i en skål.

  3. Hetta upp en stekpanna. Salta och peppra laxfiléerna och stek dem på båda sidor tills de fått fin färg.

  4. Fördela den kokta bulgurn/quinoan på fyra tallrikar. Lägg på salladsmixen och toppa med en laxfilé.

  5. Blanda balsamvinäger, olivolja och honung och smaka av med salt och peppar.

  6. Ringla över vinägretten på salladen och laxen och servera.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Lax recept