Foto: CHRISTINA UHLIN
Läcker bönsallad till buffén.

Italiensk bönsallad

5 (1 röst)

Här är en härlig bönsallad till goda buffébordet. Låt den gärna stå kallt några timmar innan servering.

Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark (Bokförlaget Semic).

Italiensk bönsallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 burkar cannellinibönor, à 400 g
  • 3 salladslökar
  • 1 burk halvtorkade körsbärstomater i olja, à 180 g
  • Dressing

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olja, från tomatburken eller olivolja
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 8 salviablad, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymald

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Buffé

Recept