Foto: CHRISTINA UHLIN
Läcker bönsallad till buffén.

Italiensk bönsallad

5 (1 röst)

Italiensk bönsallad – här är en härlig bönsallad till goda buffébordet. Ett bra vego-alternativ! Låt den gärna stå kallt några timmar innan servering. Recept från boken ”Lättlagade bufféer för hela året”, av Maud Onnermark (Bokförlaget Semic).

Italiensk bönsallad

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 burkar cannellinibönor, à 400 g
  • 3 salladslökar
  • 1 burk halvtorkade körsbärstomater i olja, à 180 g
  • Dressing

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olja, från tomatburken eller olivolja
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 8 salviablad, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar, nymald

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Buffé

Recept

LÄS OCKSÅ