aftonbladet logo
godare logo
search
star-left
star-right
cancel
star stroke
time
shopping basket
printer
share
check
star
arrow right
play
godare logo
facebook
instagram
aftonbladet logo
godare-logo
Recept
Artiklar
Kockar
Drycker
Sommargrillen
TV-program
search
search
Recept
Artiklar
Kockar
Drycker
Sommargrillen
TV-program
Datainställningar
Inställningar för cookies
Johan Jureskogs burgare på vildsvin – så gör du
Av
Godare
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
(10)
Betygsätt
cancel
Vad tycker du?
Johan Jureskogs burgare på vildsvin – så gör du
star-stroke
star-stroke
star-stroke
star-stroke
star-stroke
time-clock-circle
40 min
shopping-basket
17 ingredienser
Vildsvinshamburgaren Go wild! finns på Jureskogs. Så här gör du din egen.
printer
share
Foto: EMMA WALLSKOG
Ingredienser
1 portion
2 portioner
3 portioner
4 portioner
5 portioner
6 portioner
7 portioner
8 portioner
9 portioner
10 portioner
11 portioner
12 portioner
500 g
Vildsvinsfärs
100 g
talg, eller ister
1 msk
olja
Salt och svartpeppar
Rödlöksmarmelad
1
rödlök, stor
1 msk
olja, eller smör
1 msk
rödvinsvinäger
1 msk
Socker
3 msk
rårörda lingon
3 msk
barbequesås
Tryffel- och timjansaïoli
3 dl
majonnäs, köpt eller hemgjord
1
vitlöksklyfta
tryffelolja
torkad timjan
4
hamburgerbröd
saltgurka, skivad
rostad lök
Gör så här
check
1
Börja med rödlöksmarmeladen. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken i oljan i en kastrull. Löken ska mjukna men inte få färg.
check
2
Rör i rödvinsvinägern och sockret. Fortsätt puttra försiktigt i 10 minuter. Rör i lingonen och barbequesåsen. Smaka av med lite salt och låt svalna.
check
3
Tryffel- och timjansaïolin: Häll upp 3 dl majonnäs i en skål. Skala och riv vitlöksklyftan. Rör ner rivet i majonnäsen. Smaka av majon med tryffelolja och timjan.
check
4
Hamburgarna: Blanda vildsvinsfärsen och talgen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
check
5
Forma 8 hamburgare och platta ut dem med en hamburgerpress/smashjärn eller mellan två bakplåtspapper. Det ska bli tunna burgare, så kallade smashburgers.
check
6
Olja en stekpanna, helst gjutjärn och hetta upp den till max. Stek burgarna en knapp minut på båda sidor så att de får fin färg.
check
7
Stek hamburgerbrödens snittytor hastigt i pannan.
check
8
Bygg ihop 4 dubbelburgare i ordningen: bröd, saltgurka, kött, majo, kött, rödlöksmarmelad, rostad lök, majo, bröd.
check
9
Ät.
printer
share
Vad tycker du om receptet?
star
Sätt betyg
cancel
Vad tycker du?
Johan Jureskogs burgare på vildsvin – så gör du
star-stroke
star-stroke
star-stroke
star-stroke
star-stroke
Ämnen
Kött
Kött
Visa alla
arrow-up-right
Visa alla
play
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
(511)
Fläskytterfilé i sockerkaksform
time-clock-circle
90 m
play
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
(901)
Fylld falukorv i ugn – två goda recept
time-clock-circle
60 m
ANNONS
Bosch
Zeina: Det är hemligheten bakom en perfekt pizza
Snabblagat
play
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
star-left
star-right
(80)
Hemgjord kebab i bröd
time-clock-circle
210 m