Leilas bärsallad!

Uppdaterad 2018-08-31 | Publicerad 2015-07-03

Testa Leila Lindholms härliga recept med quinoa, fetaost och plommon

Goda, matiga och smakrika.

Superladda din sallad med ingredienser fyllda med näring.

Leila Lindholm bjuder in till fest!

Hon är mest känd för söta, klassiska bakverk men Leila Lindholm har alltid gillat nyttig mat.

– Jag gillar enkel och fräsch mat. Jag använder gärna rena, näringstäta råvaror, det ska inte vara så komplicerat.

I hennes nya kokbok ”The fresh foodie” hittar vi bland annat sallader så rika i färg att vi nästan dreglade över sidorna.

– En bra sallad är smakrik och matig, den ska vara fräsch och god.

Inte för mycket av det goda

För att göra salladen mer mättande brukar Leila variera bland olika baser, som rostad pumpa eller butternut squash, rostade rotfrukter, matvete, mathavre, quinoa och potatis.

– Sen gillar jag att lägga till smulad ost och toppa med rostade frön.

Vill man äta sallad som en kalorisnål måltid kan det vara bra att tänka över dressingvalet, badar du din sallad i dressing förlorar den sin fräscha status.

– På sommaren är det perfekt att smaksätta salladen med frukt. Pressa saft­en ur en apelsin och blanda med lite oliv­olja. Grana­täppelsaft ger en bra dressing och vinäger ger mycket mak. Testa att söta med lite honung.

Topp med färska bär

Hon tipsar också om att göra dressingen vid sidan om och blanda den med salladen i en bunke – då sprider sig smaken mer än om man bara ringlar den över.

Många av dina sallader topp­as med superfoods. Har du några favoriter?

– Det är nog blåbär, hallon och grönkål – de är fyllda med nyttigheter. Men många av våra vanliga grönsaker är superfoods i sig. Broccoli, spenat och alla sorters kål är väldigt näringstäta och innehåller massor av vitaminer och mineraler.

Fräsch quinoasallad med fetasost och plommon

Testa recepten ovan på Leila Lindholms fräscha quinoasallad med fetasot och plommon eller varianten med matvete och rödbetor.

Under sommaren bjuder vi på fler härliga salladsrecept från Leila Lindholm. Håll utkik!

Här är receptet | Kocken i
klackar
Perfekt! | Kocken i
klackar

Följ ämnen i artikeln