Filip Poon: Tre härliga tortillawraps
Grekisk, italiensk eller asiatisk. Fyll wrappen med dina favoritsmaker och vik den perfekt med det smarta knivtricket.
– Jag älskar att göra wraps, det är riktig comfort food, säger kocken Filip Poon.
Ingredienser
Italiensk wrap
- 2 tortillabröd, stora
- 2 dlrucola
- 2 dlmozzarella, riven
- 8 skivorsalami
Tomatsås
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dlkrossade tomater
- 1 tskSocker
- Salt
Grekisk wrap
- 2 tortillabröd, stora
- 10 små tomater, delade
- 1 rödlök, skivad
- 1 dloliver, delade
- 2 dlsalladsmix, valfri
Souvlaki
- 300 gFläskfilé
Marinad
- 0,5 citron
- 1 tskoregano , torkad eller färsk
- 1 tskrosmarin, torkad eller färsk
- 1 vitlöksklyfta, riven
- Olivolja
- Salt
Fetaostsås
- 2 dlgrekisk yogurt
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dlFetaost, smulad
Asiatisk wrap
- 2 Noriark
- 150 gLax, tunt skivad
- 0,25 Rödkål, tunt hyvlad
- 1 tsksesamolja
- Salt
- 1 tskkimchibase, eller chilisås
- 1 avokado, mosad
- 2 dlsushiris, cirka
- 1 tskfurikake, eller sesamfrön
Wasabimajonnäs
- 0,5 tskwasabi
- 1 dlmajonnäs
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Filip Poon
Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.
Visa 14 recept