Panzanella

Panzanella – lyxigt gott av överblivet bröd

4 (20 röster)

Panzanella – Det här är kanske något av det absolut enklaste och godaste man kan göra med brödet från igår, förrgår och varför inte till och med förra veckan. Toppa med mozzarellan och bjud någon du tycker mycket om.

Panzanella

  • Ingredienser

  • 500 g tomater, skurna i grova bitar
  • 1 tsk salt
  • 4 bit ljust surdegsbröd, tjocka skivor, 2–3 dagar gammalt
  • 1 vitlöksklyfta, liten
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 1 dl persilja, grovhackad, hårt packad
  • 0.5 dl basilika, grovhackad, hårt packad
  • 250 g buffelmozarella

Gör så här

<div data-tipser-pid="5efdaa64c4b082000144cb3c" data-tipser-view="compact"></div>

Följ ämnen i artikeln