Panzanella – lyxigt gott av överblivet bröd
Panzanella – Det här är kanske något av det absolut enklaste och godaste man kan göra med brödet från igår, förrgår och varför inte till och med förra veckan. Toppa med mozzarellan och bjud någon du tycker mycket om.
Panzanella
Ingredienser
- 500 g tomater, skurna i grova bitar
- 1 tsk salt
- 4 bit ljust surdegsbröd, tjocka skivor, 2–3 dagar gammalt
- 1 vitlöksklyfta, liten
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 msk pressad citronsaft
- 0.5 rödlök, strimlad
- 1 dl persilja, grovhackad, hårt packad
- 0.5 dl basilika, grovhackad, hårt packad
- 250 g buffelmozarella
Gör så här
<div data-tipser-pid="5efdaa64c4b082000144cb3c" data-tipser-view="compact"></div>