Vallmokaka – recept med vallmo, citron och glasyr

Mjuk kaka med vallmo

4,5 (4 röster)

Vallmokaka är en god variant på sockerkaka. Smaken av citron och vallmo är lika god för smaken som kakan är vacker. Glasyren gör den extra smaskig och söt. Bäst att ha till fikat med lite nybryggt kaffe att doppa i.

Tips! Så gör du eget vaniljsocker: Klipp en vaniljstång i mindre bitar och mixa med 2 dl strösocker till ett pulver.

Recept från boken ”Nyfiken grönare” av Cecilia Blankens och Kristin Johansson. Åsa Dahlgren (foto). Norstedts.

Vallmokaka

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Vallmokaka

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • 1 citron, zest
  • 1 msk vallmofrö
  • 2 tsk vaniljsocker, se tips
  • smör, till formen
  • ströbröd, till formen
  • Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk citronjuice, färskpressad

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM