Gazpacho

Gazpacho

5 (3 röster)

Gazpacho är en god kall spansk soppa som svalkar under (förhoppningsvis många) varma dagar. Helst ska den tillagas ett par timmar i förväg så att den hinner bli kall i kylen, men om det är ont om tid går det ordna med ett par isbitar.

Tips! Vill du ha krutonger tärnar du 4 brödskivor. Gnider en stekpanna med andra halvan av vitlöksklyftan och steker tärningarna i lite olivolja.

Gazpacho

  • Ingredienser

  • 2 burk tomatjuice
  • 1 slanggurka
  • 0.5 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 0.5 tsk sambal oelek, eller cayennepeppar
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 knippe gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

Följ ämnen i artikeln