Matsmarta onsdag

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ramensoppa med udonnudlar

Ramensoppa med udonnudlar

3,2 (13 röster)

Ramensoppa – udonnudlar är framställda av bovete vilket gör dem både hållbara och glutenfria. Använd de grönsaker du har hemma i den här soppan. Recept ur klimatsmarta kokboken Eat good av Johan Rockström, Malin Landqvist och Victoria Bignet.

Ramensoppa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 250 g udonnudlar
  • 4 ägg
  • 1 purjolök, späd, eller annan lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 chili
  • 200 g tofu, fast eller silkestofu
  • 1.5 l vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsaks eller höns
  • 1 msk misopasta
  • 50 g böngroddar
  • 100 g svamp, odlad, t ex enoki
  • 50 g solrosskott
  • 4 msk lök, rostad

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM