Foto: Ulrika Ekblom
Jills sötpotatis med chili och spenat går lätt att variera.

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

4,3 (28 röster)

– En vegetarisk favoriträtt som jag lagar minst tre gånger i månaden. På hemmaplan varierar jag mig ibland genom att byta ut fetaost mot riven västerbottensost. Det här är bara sååå gott, säger Jill Johnson.
Recept ur kokboken Jill och Marias taverna.

Jill Johnsons sötpotatis med chili och spenat

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 sötpotatisar, ca 800 g
  • 2 chilifrukter, eller efter smak
  • 1.5 dl mandel, grovhackad
  • 4 vitlöksklyftor, grovhackade
  • olivolja, mycket
  • 2 msk honung
  • 100 g spenat, färsk
  • 150 g fetaost, alt. riven västerbottensost
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM