Foto: Eva Hildén
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

4,5 (4 röster)

Älggryta med kantareller – Vad passar bättre till skogens guld än skogens konung?
Låt grytan puttra i två timmar så får du ett riktigt mört och läckert älgkött med mustiga smaker. Recept ur Köttälskarens nästan vegetariska kokbok av Eva och Matts Hildén.

Älggryta med kantareller

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 700 g älgstek
  • 350 g kantareller, färska
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 lökar, gula
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl rött vin
  • 7 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 3 lagerblad
  • 4 enbär
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl lingon
  • 1 tsk soja, kinesisk
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar, nymald
  • smör , till stekning
  • pressad potatis
  • Till servering

  • sockerärter, lättkokta
  • lite hackad färsk persilja, eller salvia

Gör så här

avNina Kindbro

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept