Kryddig halloumikebab med vitlökssås

Av Godare

(44)

Vad tycker du?

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

Halloumikebab. Stek osten frasig och servera i mjuka libabröd med krispiga grönsaker och ös på med sås. Avnjut direkt. Köp gärna svensk stekost som påminner om halloumi och finns i flera olika lokalproducerade märken.

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

Ingredienser

  • 2 pakethalloumi, á 200 g
  • 2 mskOlivolja
  • 1 tskSumac (malen)

Gröna tillbehör

  • 1 ståndRomansallad
  • 1 dlBladpersilja, plockad
  • 0,5 dlKoriander
  • 1 rödlök
  • 250 gkörsbärstomater
  • 0,5 gurka
  • 1 citron, pressad saft
  • Flingsalt
  • Peppar

Vitlökssås

  • 2 dlyoghurt, tjock
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 tskDijonsenap
  • 1 mskPressad citronsaft
  • Flingsalt
  • Peppar

Servera med

  • 4 stLibabröd, eller pitabröd
  • 1 dlOliver, gröna eller svarta

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kryddig halloumikebab med vitlökssås