Gustav Johansson

Av Gustav Johansson

Veganska fiskpinnar med remouladsås

Av Gustav Johansson

(2)

Vad tycker du?

Veganska fiskpinnar med remouladsås

Spröda veganska fiskpinnar på tofu, remouladsås och ugnsrostad potatis. ”Vissa tycker att fiskpinnar är världens tråkigaste mat, men när du tar dig tid att göra hela rätten själv, ja då blir det något helt annat.” säger Gustav Johansson.

Recept från hans kokbok ”Vegansk Husmanskost”.

Ingredienser

  • 400 gfast tofu, naturell
  • 4,5 dlVetemjöl
  • 2 dlhavredryck
  • 0,5 citron, juicen
  • 0,5 dlHackad dill, färsk
  • 2 msktångrom
  • 1 mskljus sojasås
  • 3 dlStröbröd, gärna panko
  • Salt och peppar
  • Rapsolja, att steka i

Remouladsås

  • 2 dlväxtbaserad majonnäs
  • 2 mskfärsk dill, hackad
  • 1,5 mskKapris, hackad
  • 1,5 tskcitronjuice
  • 3 mskBostongurka
  • 0,5 tskgult currypulver
  • Salt och vitpeppar
  • 1 krmsocker

Klyftpotatis

  • 1 kgfast potatis
  • 2 mskRapsolja
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • 2 dlfrysta ärtor
Nostalgi med fiskpinnar och hemgjord remouladsås.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Veganska fiskpinnar med remouladsås

Gustav Johansson

Gustav Johansson

Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.

Visa 25 recept