Stekskolan: Så steker du lax till perfektion

Bli först med att rösta!

Kockens bästa knep – så vet du när fisken är klar

Stekt lax är en riktig favorit på middagsbordet. Lätt att variera och passar ihop med en mängd olika smaksättningar. Kocken Mattias Larssons delar med sig av sina bästa tips för att få den helt perfekt stekt.

Stekt lax med krämig kräftpotatis och dillsyrad morot

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 4 laxfilé, á 150 g
  • salt
  • olivolja
  • Krämig kräftpotatis

  • 350 g potatis
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g kräftstjärtar, skalade
  • 1.5 msk gräslök
  • salt
  • Dillsyrad morot

  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 krm dillfrö, krossat
  • 150 g morot
  • salt
  • Till servering

  • dill

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Stekskolan

Recept

Laxrecept

MER OM MAT & DRYCK