Foto: Lena Granefelt
Klassiska kroppkakor i ny tappning.

Kroppkakor med skogssvamp och bakat äpple

5 (1 röst)

Kroppkakor är en riktig klassiker men detta recept är i helt ny vegansk tappning.
Kantareller, karljohansvamp, trattkantareller, taggsvamp och champinjoner är några riktiga höjdare för denna rätt.
Mjuka, goa kroppkakor med smakrik svampfyllning.

Recept ur boken ”Gröna linjen” (Ordfront förlag) av Alice Knutas och Linn Lundberg. Foto: Lena Granefelt.

Veganska kroppkakor – med skogssvamp och bakat äpple

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Rårörda lingon

  • 225 g lingon, frysta går lika bra som färska
  • 1.5 dl strösocker
  • Bakade äpplen

  • 3 svenska röda äpplen, exempelvis ingrid marie
  • 2 msk neutral olja
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • Fyllning

  • 300 g färsk skogssvamp
  • 1 gul lök
  • 0.5 kruka färsk timjan, alternativt 1 msk torkad
  • neutral olja, att steka i
  • 2 tsk hela kryddpepparkorn
  • salt och peppar
  • Potatissmet

  • 1 kg fast potatis
  • 2.5 dl vetemjöl
  • salt

Gör så här

avAftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM